Over ons

Welkom bij House of Tudor, een verzameling van unieke en charmante antieke stukken. Gevonden op verschillende antiek en brocante markten in de buurt van Maastricht, in België, in Frankrijk of het pittoreske Engeland. Onze passie voor antiek is geboren tijdens vakanties in betoverende plaatsen zoals Devon en Cornwall, waar we betoverd raakten door de veelheid aan antiekwinkeltjes en -markten.

Gedreven door liefde voor unieke vondsten, zijn we altijd op zoek naar een divers assortiment dat uiteenloopt van decoratieve woonaccessoires tot tijdloze meubelstukken. House of Tudor is niet alleen een naam; het is een eerbetoon aan het illustere Engelse koningshuis de Tudors en “House” staat voor de unieke en mooie woonaccessoires.

Ons logo, sierlijk verrijkt met het familiewapen van de Tudors, reflecteert onze toewijding aan authenticiteit en kwaliteit.

Bekijk ons assortiment

Antiek en Brocante winkel

In een brocante en antiekwinkel mag u een sfeer van nostalgie en tijdloze elegantie verwachten. Deze winkels zijn vaak gevuld met een breed scala aan objecten die elk hun eigen verhaal en geschiedenis met zich meedragen. U kunt meubelstukken vinden van vakmanschap, zoals handgesneden houten tafels, stoelen met fluwelen bekleding, en sierlijke kasten die generaties hebben overleefd.

Naast meubilair bieden deze winkels vaak ook kleiner huisraad aan zoals porseleinen serviezen, zilveren bestek en kristallen glaswerk. Decoratieve items zoals spiegels in vergulde lijsten, oude schilderijen en vintage fotolijstjes zijn ook te vinden, perfect voor diegenen die hun huis een persoonlijke en historische toets willen geven.

Het bijzondere van brocante en antiek is dat elk stuk uniek is. Het zijn niet alleen de materiële goederen die u koopt; u haalt een stukje van de geschiedenis in huis, met al zijn charme en karakter. In een brocante en antiekwinkel stapt u binnen in een wereld waar het verleden harmonieus samengaat met het heden.

Sfeerimpressie

House of Tudor is ontstaan vanuit onze passie voor antiek tijdens onze vakanties in Engeland, waar we charmante antiekwinkeltjes en markten ontdekten in plaatsen zoals Devon en Cornwall. Hier vonden we unieke spulletjes voor ons eigen huis en besloten we ook items in te kopen om in Nederland te verkopen.

Onze naam, “House of Tudor”, is geïnspireerd op het gelijknamige Engelse koningshuis dat regeerde van 1485 tot 1603, met bekende figuren als Hendrik VIII en Elisabeth I. Het familiewapen van de Tudors is tevens verwerkt in ons logo, en “House” verwijst naar ons aanbod van voornamelijk woonaccessoires.

House of Tudor

Het originele House of Tudor refereert aan een koninklijke familie die over Engeland regeerde van 1485 tot 1603. Dit huis produceerde enkele van de meest herkenbare monarchen in de Engelse geschiedenis, waaronder Hendrik VII, Hendrik VIII, en Elizabeth I.

Hendrik VII stichtte het Huis van Tudor na het verslaan van Koning Richard III bij de Slag van Bosworth in 1485, wat het einde markeerde van de Rozenoorlogen tussen de Huizen van York en Lancaster. Zijn huwelijk met Elizabeth of York verenigde de twee strijdende huizen en bracht vrede.

Een van de meest bekende Tudor-koningen was Hendrik VIII, beroemd om zijn zes huwelijken en zijn rol in de oprichting van de Kerk van Engeland, los van de Rooms-Katholieke Kerk, om een scheiding van zijn eerste vrouw te verkrijgen. Elizabeth I, de dochter van Hendrik VIII en Anne Boleyn, was de laatste Tudor-monarch.

Haar regeerperiode, bekend als het Elizabethaanse tijdperk, werd gekenmerkt door de bloei van Engelse literatuur, dramatiek, en nationale trots, en de succesvolle weerstand tegen de Spaanse Armada in 1588.

Meer weten?

Neem contact op