Over ons

img_2801 largeDe website House of Tudor is ontstaan vanuit onze hobby. Tijdens verschillende vakanties in o.a. Devon, Cornwall, East Anglia en het Peak District  ontdekten wij dat er in Engeland heel veel leuke antiekwinkeltjes en antiekmarkten zijn. Hier hebben wij naar hartenlust leuke spulletjes voor ons eigen huis gekocht. Tijdens onze zoektochten zijn wij op het idee gekomen om ook wat extra spulletjes te kopen om ze daarna weer in Nederland te verkopen.

De naam House of Tudor is afgeleid van het Engelse koningshuis de Tudors, die geregeerd   heeft van 1485 tot 1603. De beroemdste Tudors waren Hendrik de VIIIste en Elisabeth de Iste.

img_1261 largeHet familiewapen van de Tudors is ook in ons logo verwerkt.
Het woord ´House´ in de naam verwijst ook naar huis en inrichting, omdat de meeste artikelen die we op deze website aanbieden woonaccessoires zijn.

BBC TV programma´s zoals Flog It en Bargain Hunt hebben bijgedragen aan de populariteit van Engelse antiek in Nederland. Op de markten die wij in Engeland bezoeken komen wij dan ook regelmatig de cameraploegen met de kandidaten en presentatoren tegen. Zoals op deze foto Anita Manning.